Roma Dag 1

Sent i eftermiddags kom jag hem från en fyra dagars tur till Rom. En fin liten resa med massa god mat och strosande på Roms fina gator.

Klockan halv tre satt vi på planet.

Vi passerade snöiga toppar.

Gatorna i Rom var som romantiska drömmar med caféer, frukthandlare och slitna fasader.

Jag skulle vilja spendera mina dagar på en sådan balkong med en kopp kaffe i handen.

Sen åt vi risotto vid...

Spanska trappan.

Och jag avslutade dagen med att knapra m&m's på hotellrummet.
if you'd be the winter you'd know I be the snowEn fin låt för en lite sådär grå dyster, men vacker dag.


lov/trash
Ringar:H&M, basker:Humana, kofta:H&M<3Comme des Garcons, tee:Cheap Monday, shorts:daddy's old, boots:Go West, armband:Tjallamalla.

*Bygger upp paradoxa drömmar och äter hjärngodis*


Roma

Snart kommer jag strosa runt i vintagebutiker, se Peterskyrkan och dricka italienskt kaffe i solskenet för på söndag åker jag och min familj nämligen till Rom. Kommer bli helt underbart. Hundratals foton, och faktumet att slippa tänka på skolan. Mmm....tänk om man hade fått ta en tur på en vespa också...


coffee and cigarettes

Igår såg jag Coffee and Cigarettes, ett tips från Requiem Pour Un Con. Det är en film av Jim Jarmusch som består av små korta scener, alla med kaffe och cigaretter i. Finaste på länge. Därför drack jag kaffe ur en fin vit kopp idag.


Renée

Underbart.


Zipper

Nytt från Monki, jag tycker om blixtlås. Ikväll blir det rockband kväll hos Tuva med ett par fina vänner. En mysig fredagskväll alltså.


krunegård har kommit med nytt album, det gillar jag
Klänning:Monki, Tröja:Park Vogel, Halsband:Vintage, Skor:Din Sko, Örhängen:H&M

Jag är glad idag för om 10 dagar åker jag till Rom, om 32 dagar åker jag till Berlin, om 207 dagar åker jag till Siesta. + allt känns bra. allt känns jävligt bra faktiskt.


höst/löv/basker/liv


Igår var himlen blå och vit. Själv var jag röd och svart.

ps. Fint och ännu finare ds.


udden

I söndags fyllde min söta lilla kusin 10 år, så vi åkte ner till deras hus vid ringsjön för att sjunga och äta tårta. Fast det blev ju i och för sig nästan bara bilder på spräckliga höstlöv.
 


Grattis!

 


söndagsbrunch


Brunch är som bäst på söndagar då regnet droppar ner och man får äta så mycket pannkakor man vill. Här får ni en snusfin spellista för en dag som denna.


en emmaboda grej

Efter tåg och fyra kilometer på en landsväg i ingenstans resulterade kvällen i emotionell obalans, spagetti, en emosköldpadda och psykedelisk dans i min stuga. Och lite till. 

ps. händelser utanför staden registreras inte ds. 


Venus in furs

Deeppp/möörker/deekanddens/tårar/äckellhöst/bajs/hjjärtont/fuckit. Nytt favoritband.


Les triplettes de Belleville

Härom kvällen såg jag Les Triplettes de Belleville. En fransk tecknad film.

Filmen handlar om Champion, en liten kille som aldrig är glad. Champions farmor försöker hitta saker som skulle kunna muntra uppe lilla Champion, men inget tycks göra honom lycklig. 

Tills den dag då han får en cykel.

Åren går och Champion ska tävla i Tour de France, men mitt under tävlingen blir Champion och två andra cyklister kidnappade och farmodern tvingas åka till New York för att försöka återfå sin pojke. Där möter hon les triplettes de belleville...


Finaste, sorgligate och vackraste tecknade filmen jag sett. Se den.


Asfalt


dAGENS TILLSTÅND. rADIOHEAD.


cinnamonbun-dayDagen till ära har jag bakar 50 st omaka kanelbullar. Doften av kanel fyllde hela huset och jag mådde sådär tillfälligt söndagsbra som man bara gör då och då.


fredagstankar & molntussarEn fin låt för en fin fredag. Idag låg jag i gräset på en tom lekplats och tittade upp på en blå himlen med molntussar och tänkte att det här är en fin fredag. Ni vet när det är kallt i luften fastän det är varmt och man drar in luft i lungorna och känner att den smakar gott. Den smakar som barndomsfredagar med varma kanelbullar och saft hos mormor och morfar. Eller som lyckan när man fick sitt fredagsgodis på ica.


bowbowbow


Så här ser jag ut i håret ikväll då jag ska på Topshop kväll med fina Julia och Hanna. 20 % på allt. Jippi.


RSS 2.0